БОГ І ШЕВЧЕНКО Як розуміти імена Божі та віру поета?

Ціна: 120 грн

немає в наявності

Тарас Шевченко – єретик, чи православний християнин? Господь Бог в його поезії: поетична фраза чи реальний особовий християнський Бог – Творець і Вседержитель? Чи можна природним способом пізнати Його існування, діяння без надприродного світла віри? Чому Його образ такий неоднозначний, а діаметрально протилежні висловлювання – імена про Боже існування, пізнання, діяння та особову святість, здається, суперечать між собою. Як їх зрозуміти і яким способом відрізнити ті, які засвідчують справжні переконання і виважену позицію мислителя стосовно Бога, а які виявляють хвилевий емоційний стан чи крик зраненої душі? Філософський пошук відповідей на непрості питання ведеться діапоретичним шляхом мислення з використанням аналогічного способу пізнання, зокрема метафізичної сепарації, достосованих до особливостей мови народного поета. Це дозволить прочитувати вірші не абстрактно, а у співставленні з дуже відмінними життєвими та релігійно-політичними ситуаціями, які переживав Тарас Шевченко. Книга зацікавить не лише шевченкознавців, шанувальників поетичного слова, філософів, викладачів та студентів, а й кожну людину, небайдужу до питань Шевченкового розуміння Бога та поетового бачення прийдешньої України.

Розділ: Науково-популярна література

Автор: Михаїл Шевченків

Сторінок: 448

ISBN: 978-966-658-325-6

Ширина: 145

Висота: 210

  • Поділитись:
     

Відгуки до товару

На жаль, ще ніхто не залишив відгуку про книгу. Можливо це зробили б ви?

Залишити свій відгук